RAK ZAPAKOVAN U KONZERVU: Ovo je jedan od najtoksičnijih proizvoda na tržištu!

U prvoj fazi proizvodnje sastojci poput riže, pšenice, kukuruza i krumpirnih pahuljica mješaju se kako bi se dobilo svojevrsno tijesto. Ta se smjesa zatim oblikuje u kalupima u svima znani oblik. Nakon toga završava u kipućem ulju, a potom na brzinskom isušivanju. U posljednjoj fazi čips se prska raznim pojačivačima okusa, a zatim pakira u konzerve.
No, jedan od najopasnijih dodataka ovim popularnim čipsevima nije dodan u procesu proizvodnje već je nus-produkt proizvodnje.
Akrilamidi, opasna kancerogena supstanca za koju je općepoznato da uzrokuje rak kod životinja, a određene doze akrilamida su toksične za živčani sustav kod ljudi i životinja, u daleko većoj mjeri od dopuštene, nalazi se upravo u čipsevima.
Do stvaranje ove supstance dolazi kod pripreme hrane koja je bila izložena termičkoj obradi pečenjem i prženjem, dakle i kod čipseva. I to posebno pojačano kod čipseva jer se nakon pečenja na viskoj temperaturi, isušuju.
Sva hrana koja se obrađuje na temperaturama iznad 100 Celzijevih stupnjeva sadrži ovu kancerogenu supstancu.
Razina ove tvari u čipsevima toliko je iznad dopuštene da je 2005. godine Kalifornija tužila jednu tvrtku da ne upozorava svoje potrošače na opasnosti i otrove opasne po zdravlje koji se nalaze u prehrambenim proizvodima.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

NEPEČENA PLAZMA TORTA SA VIŠNJAMA

PUDING BAKLAVA

RIJEŠITE SE MASNOĆE: Uz ovaj napitak nestaje i najupornije salo!

PRIRODNI OSVJEŽIVAČ ZA TEPIH: KAKO UKLONITI NEPRIJATNE MIRISE SA TEPIHA, OČISTITI GA I OSVJEŽITI

KNOPPERS- ODLIČAN U DOMAĆOJ IZVEDBI