OVA TRADICIONALNA PITA ME ODUŠEVILA JEDVA ČEKAM DRUGU TURU DA PRAVIM

Potrebni sastojci:
Za kore:
350 gr brasna
1 jaje
prstohvat soli
2 kasike ulja
vode da se umijesi glatko tijesto
Za nadjev:
150 gr fete
150 gr kiselog vrhnja
4 jaja
150 gr mladog sira
soli po ukusu
1 kg spinata
Priprema:
Umijesiti glatko tijesto koje se ne lijepi za prste. Ostaviti da odstoji bar pola sata ili sto duze to bolje. Pripremiti nadjev.
Kad je tijesto odstojalo razvuci kore presipajuci gustinom ili brasnom. Prerezivati na tri dijela, premazati uljem I filovati obilno.
Peci na srednjoj temperature oko 40 minuta do lijepe rumene boje. Pokriti lanenom krpom desetak minuta prije posluzenja.
Prijatno!

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PILEĆA KREM ČORBA…UKUSNA, ZDRAVA I BRZA

KNOPPERS- ODLIČAN U DOMAĆOJ IZVEDBI

PRIPREMITE RIŽU I PILETINU NA OVAJ NAČIN I DOBIT ĆETE RUČAK ZA 10 !!!

MOJA ŠIROKA POROTICA JE POPRILIČNO BOGATA, OBRAZOVANA I UGLAVNOM SE NALAZI NA NEKIM VISOKIM…

Greške u negovanju kose