Evo koliko dana smijete da JEDETE kuhana jaja prije nego što postanu OPASNA po zdravlje..

To je zbog toga što kuhanjem jaja uklanjamo zaštitni spoljni sloj koji oblaže ljusku – zbog čega je ona ranjiva na vazduh, bakterije i druge stvari koje mogu da kontaminiraju jaje i ugroze naše zdravlje.
Tvrdo kuhano jaje može da ostane svježe do 7 dana, ali kada ga oljuštite – ono će ostati svježe samo 5 dana.
Kako biste se postarali da budu kuhana jaja budu bezbjedna za jelo, ohladite ih odmah nakon kuhanja, najbolje u posudu sa ledom i odmah zatim ih stavite u frižider.
Jasan znak da su jaja pokvarena jeste miris. Ako primjetite da kuhana jaja imaju neprijatan miris koji podsjeća na sumpor, odmah ih bacite.
Ako je jaje u ljusci, moraćete da je razbijete kako biste ovo primjetili.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ovakve još uvijek niste probali: Punjene hurmašice koje se tope u ustima

Ljubavno gnijezdo torta recept za svakoga!

PILEĆA KREM ČORBA…UKUSNA, ZDRAVA I BRZA

PAPRIKE PUNJENE KROMPIROM MOJE SVEKRVE…RECEPT KOJI JE MNOGE ODUŠEVIO

POUČNA PRIČA: “NEMOJ SINE, RAMAZAN JE”