Bešamel umak

Sastojci  2 osobe
Osnovni sastojci
2 šalice ili po želji više punomasnog mlijeka zagrijanog na sobnu temperaturu
4 jušne žlice glatkog brašna

luk nasjeckan na veće komade
lovorov list
4 jušne žlice maslaca
Priprema
1.
U posudu za umak stavite maslac
2.
Kad maslac opusti odnosno kad se rastopi stavite luk i lovorov list
3.
Malo propirjajte i stavite brašno
4.
Miješajte sve skupa na lakšoj vatri
5.
Postupno dodavajte mlijeko i miješajte
6.
Balansirajte gustoču koju želite dodavanjem mlijeka dok ne dobijete željenu gustoću
7.

Procijedite i poslužite
Posluživanje
Ovo su samo okvirne mjere. Ovo je originalni recept za bešamel umak i izrazito je izdašan. Umak možete spremiti u frižider a ako ga želite ponovno pripremiti budući da se kod stajanja dodatno stisne stavite u posudu malo vode dodajte umak i miješajte do zagrijavanja umaka.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ovakve još uvijek niste probali: Punjene hurmašice koje se tope u ustima

Ljubavno gnijezdo torta recept za svakoga!

PILEĆA KREM ČORBA…UKUSNA, ZDRAVA I BRZA

PAPRIKE PUNJENE KROMPIROM MOJE SVEKRVE…RECEPT KOJI JE MNOGE ODUŠEVIO

POUČNA PRIČA: “NEMOJ SINE, RAMAZAN JE”