Odlična Oreo torta koja se ne peče


Ova Oreo torta se prije dopala mom suprugu i tako je izrazio želju da ju napravim. Pošto mu je ovih dana bio rođendan na red je došla ova torta, tj. cheesecake. Prvo sam razmišljala hoću li peći biskvit kao podlogu, ali odluka je pala na tortu koja se ne peče, jer u zadnje vrijeme zbog nedostatka vremena odgovaraju mi te varijante na brzinu. Po internetu sam viđala da se uglavnom Oreo keks na kraju postavi na tortu u cijelom ili izmrvljenom obliku, ali jedna dekoracija mi se posebno svidjela tako da sam ju i sama primjenila. Skupilo se društvo koje je bilo nestrpljivo probati tortu kada su je vidjeli, ali nakon što sam ju načela, nestala je u roku odmah, jer su je svi hvalili i tražili komad više što mi je bilo drago. Moram napomenuti da se ganache krema koju sam koristila za dekoraciju, također odlično uklapa sa ovom tortom, tako da ju preporučujem kao vaš izbor. Eto sada sam zadovoljila i svojoj znatiželji kakva je zapravo ova Oreo torta. Samo ću dodati jedan detalj, a to je da sam Oreo kekse koristila sa bijelom kremom, vjerujem da je isto dobro i sa tamnijom kremom.
SASTOJCI:
  • 14 Oreo keksa za podlogu (oko 150 gr)
  • 80 gr margarina ili maslaca
  • 200 gr kremastog sira (može ABC)
  • 80 gr šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • 500 ml vrhnja za šlag
  • 14 kom Oreo keksa (oko 150 gr)
  • DEKORACIJA:
  • 300 ml vrhnja za šlag
  • 150 gr čokolade za kuhanje
  • 150 ml vrhnja za šlag
  • nekoliko keksića za dekoraciju

OREO TORTA KORAK PO KORAK

1. Oreo kekse (14 komada) sameljite i dodajte istopljeni margarin, te pomješajte.
2. Na tacnu postavite obruč (koristila sam od 22 cm) i rasporedite pripremljene kekse po dnu. Stavite tako u frižider dok pripremite ostali dio.

3. Vrhnje za šlag izradite.
4. Posebno u zdjelu dodajte krem sir, šećer u prahu, vanilin šećer i izradite mikserom.
5. Dodajte šlag i još zajedno izmiksajte da se sjedini.
6. Preostalih 14 Oreo keksa rukom izmrvite u smjesu i pomješajte.
7. Pripremljene sastojke rasporedite u obruču preko keksa i stavite u frižider da se sve stegne.
8. Nakon što se torta stegnula nožem ju odvojite od obruča i skinite ga.
9. 300 ml vrhnja za šlag izradite i premažite cijelu tortu, ostat će vam malo, taman da ju ispikate na kraju.
10. Za ganache kremu čokoladu iskidajte i prelijte ju vrhnjem za šlag koje ste držali na laganijoj vatri do vrenja, taman da topi čokoladu. Miješajte sve dok se čokolada sasvim ne otopi i ostavite da ganache odstoji dok se ne stegne da možete pikati tortu.
11. Ganache kremom ispikajte rubove po želji.
12. Na kraju sam u malo šlaga dodala malo istopljenog ganachea i time pikala površinu torte, te varijacije možete po želji.



Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kada vidite ovu stonogu na zidu NI SLUČAJNO je ne ubijajte: Evo i zašto!

PILEĆA KREM ČORBA…UKUSNA, ZDRAVA I BRZA

KNOPPERS- ODLIČAN U DOMAĆOJ IZVEDBI

PRIPREMITE RIŽU I PILETINU NA OVAJ NAČIN I DOBIT ĆETE RUČAK ZA 10 !!!

MOJA ŠIROKA POROTICA JE POPRILIČNO BOGATA, OBRAZOVANA I UGLAVNOM SE NALAZI NA NEKIM VISOKIM…